Český název: Sklípkan Cambridgeův
Čeleď: Theraphosidae
Výskyt: Jižní Amerika – Trinidad, Tobago
Objeveno: 1895, (Pocock)
Délka života: 10 - 15 let
Velikost: 6 - 8 cm v těle, rozpětí nohou až 20cm
Teplota: 20 - 25°C
Vlhkost: 70 - 80%

Obývá zalesněné oblasti na ostrovech Trinidad a Tobago. Hnízda si staví v nižší části rostlinného patra. Zbarvení je hnědozelené a zespodu je zbarvený do černa. Na abdomenu má černý pruh a hnědou kresbu.
Samci v dospělosti jsou méně zbarveni. Na abdomenu nemají kresbu a jsou světle hnědý až zelený
Při úspěšném odchovu mají v kokonu kolem 150 mláďat.

Nepatří mezi toxicky významné sklípkany.
Rychlý a mírně agresivní.

PSX 20190223 183058

PSX 20190919 1007231

PSX 20190105 005954