Český název: Sklípkan mohutný
Čeleď: Theraphosidae
Výskyt: Afrika - Kamerun
Objeveno: 1897, (Pocock)
Délka života: ?? let
Velikost: 7 - 10 cm v těle, rozpětí nohou až 20 cm
Teplota: 24 - 26°C
Vlhkost: 70 - 80%

Hrabe velmi hluboké nory. Má malé oči a slabý zrak, jelikož ho v podzemí nepotřebuje, tak vnímá jen světlo a tmu. Nevyčesává chloupky, ale staví se do obraného postoje. Jeho zbarvení je tmavě hnědé se světle hnědými chloupky.
Je velice podobný s druhem Hysterocrates hercules.
V kokonu bývá kolem 200 vajíček.


Patří mezi toxické sklípkany!!!

PSX 20190115 223216

PSX 20190620 2056291

PSX 20190919 1008201

PSX 20191023 100304